Halloween

kinderfeestje herfst

De herfst komt eraan…

Door de hoge temperaturen van de laatste weken lijkt het misschien nog steeds hoogzomer in ons kikkerlandje, maar de dagen beginnen nu toch echt merkbaar korter te worden. En voordat we er erg in hebben sieren de bedauwde spinnenwebben straks de struiken, kleuren de bladeren geel of oranjerood, liggen de kastanjes overal mooi te glanzen, en dringt die karakteristieke herfstgeur voor het eerst onze neuzen binnen als we ’s morgens de deur uit stappen. Misschien heb je nog niet veel zin in dit koudere, donkerdere en nattere seizoen, maar gelukkig zijn er mooie lichtpuntjes waaraan je je kunt vastklampen.

Het Halloween feest: licht in de duisternis

Eén van die lichtpuntjes – of liever gezegd zee van licht – is het Halloween feest dat in ons land steeds meer voeten aan de grond krijgt. Hoewel er in Nederland vanuit sommige hoeken enige kritiek is op de commerciële inslag van dit feest, is het Halloween feest eigenlijk een heel sfeervolle viering die gepaard gaat met een heleboel mogelijkheden. Het is een uitgelezen moment om licht in de duisternis te brengen met talloze kaarsjes (al dan niet in uitgeholde pompoenen), om gasten uit te nodigen voor een heerlijk herfstachtig diner, of om een Halloween feest of kinderfeestje te geven. De timing van dit feest is wat dat betreft ideaal. Als Sinterklaas en Kerstmis nog ver weg lijken, en de voorbije zomer nóg verder weg, is Halloween een echt toevluchtsoord voor liefhebbers van feestelijkheden en gezelligheid (en van de herfst zelf). Natuurlijk mogen we het – ook sfeervolle – Sint Maarten feest niet vergeten, maar het is onmiskenbaar dat de mogelijkheden van Halloween breder zijn. Bovendien viert niet ons hele land Sint Maarten en is het vooral leuk voor kinderen en iets minder geschikt voor jongeren en volwassenen. Halloween heeft daarentegen iedereen iets te bieden.

Wanneer is Halloween 2016?

Dit is een veelgestelde vraag met een simpel antwoord. De Halloween datum ligt namelijk vast: Halloween valt altijd op de 31e oktober. Dit jaar is dat op een maandag. Misschien is maandag niet de meest ideale dag voor het geven van feesten of feestjes, maar het mooie van het Halloween feest is dat het eigenlijk wanneer dan ook in oktober of november gevierd mag worden. Het is niet per se gebonden aan de eigenlijke Halloween datum. Houd er wel rekening mee dat de herfstvakanties voor de basisscholen in de weken voor Halloween vallen. Wanneer precies is afhankelijk van waar in het land je woont: regio Noord en Midden hebben vakantie vanaf 15 oktober en regio Zuid pas een week later.

Halloween feest 2016

Geniet voorlopig vooral nog even van het nazomeren, maar vergeet niet om ook alvast uit te kijken naar het komende, gezellige herfstseizoen! En zet Halloween, als lichtpuntje, alvast duidelijk op uw kalender!

Als je besloten hebt dat je helemaal klaar bent voor de herfst en merkt dat je steeds meer begint uit te kijken naar Halloween, neem dan een kijkje in onze uitgebreide Halloween handleiding met vele leuke en handige tips over griezelige Halloween versiering en knutsels, originele Halloween kostuums (voor kinderen en volwassenen), de heerlijkste Halloween gerechten, een heus Halloween buffet, of spannende Halloween spelletjes! Laat maar komen, die herfst!

 

 

 

 

 

Spara

Spara

Spara

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *