Tips voor het prinsessenfeestje

Tips voor het prinsessenfeestje

Is uw dochter een meisje-meisje, een echte prinses? En is ze binnenkort jarig? Dan is een klassiek prinsessenfeestje natuurlijk heel toepasselijk! Hier vindt u tips voor het organiseren van een prinsessenfeestje.

themafeestje thuis

Uitnodigingen voor het prinsessenfeestje

Nodig de prinsessen (en misschien ook wel de prinsen of koene ridders) uit voor een feestje in het kasteel! Met gekleurd papier en glitter maken u en uw kind samen mooie, koninklijke uitnodigingen. Schrijf met de hand “Prinses (naam) is uitgenodigd voor een feestje in kasteel (adres) op (datum)” op de uitnodigingen. U kunt ook aangeven dat de kinderen mooi verkleed mogen komen (al hoeft dit natuurlijk niet per se). Als het gaat om een prinsessenfeestje is dit vaak geen al te grote uitdaging voor de ouders: doe de meiden een mooie jurk aan, zet ze een glinsterend kroontje op en ze zijn dolgelukkig. Doe een mooi lintje om de uitnodigingen en voilà!

Tafelschikking voor prinsessen

Het dekken van de tafel is een feestje op zich! En er hoeven helemaal geen dure themabordjes en bekertjes aan te pas komen om een elegante prinsessentafel te creëren. Prinsessenliefhebsters zijn vaak gek op roze, dus deze kleur kan als een goede basis dienen. Gebruik een roze tafelkleed of een rol mooi cadeaupapier als ondergrond en dek de tafel gewoon met witte borden en glazen. Knip hartjes of kroontjes uit gekleurd papier, schrijf daar met een gouden pen de namen van de prinsessen op en leg deze op de borden. Zet leuke roze servetjes in de glazen. Versier de tafel met een heleboel kleine gouden sterretjes of hartjesconfetti en/of gekruld cadeaulint. Roze, witte en/of gouden balonnen doen het natuurlijk ook goed! Als u helemaal all-in wilt gaan kunt u de voetjes van de glazen bijvoorbeeld met gouden glitterlijm insprayen (en de glazen verder afplakken). Dit geeft een heel feestelijk resultaat! Prinsessen speurtocht opdrachten.

En een jarige prinses hoort natuurlijk op een troon te zitten… Drapeer bijvoorbeeld een mooi stuk stof over een stoel en zet er een gouden (papieren) kroontje op. U kunt ook kroontjes maken voor de andere prinsessen en deze op hun stoelen plaatsen.

Prinsessentaart en traktaties

U kunt een mooie prinsessentaart maken, bijvoorbeeld door een kant-en-klare roze marsepeinlaag te kopen en deze over een taart te draperen. U kunt er bijvoorbeeld roosjes, kroontjes of hartjes van fondant op te leggen. U kunt ook roze cupcakes maken en er fondantkroontjes op leggen of ze bestrooien met eetbare gouden of zilveren balletjes. De bekende roze koeken die in iedere supermarkt zijn te vinden zijn ook heel geschikt: u kunt er kroontjes of hartjes uit snijden. Prikkertjes met aardbeitjes, ander fruit, of snoepjes in de juiste kleurtjes zijn natuurlijk ook heel leuk. Een roze vruchtenbowl maakt u door vruchtensap van rode vruchten te gebruiken en daar aardbeien en ander fruit in te doen.

Spelletjes voor het prinsessenfeestje

Hoewel de koninklijke familie tijdens Koninginnen- of Koningsdag ook weleens spijkerpoepend betrapt is, zijn er voor een echt prinsessenfeestje nog veel leukere en meer passende spelletjes te bedenken. Zelf vinden wij een prinsessenspeurtocht het allerleukste spel voor een themafeestje met prinsessenthema. Daarom brengen wij zeer binnenkort twee speurtochten met prinsessenthema uit.

Tot die tijd kunt u ook denken aan spelletjes als een prinsessenquiz, prinsessenbingo en kikkertje prik (een variatie op ezeltje prik maar dan met een kikkerprins en een dikke zoen in plaats van een staart). Een leuke “mooimaaksessie” voor prinsessen, waarbij de haren mooi worden gedaan en de meiden met make-up aan de slag gaan, is natuurlijk ook altijd een goed idee (het liefst zonder het hierboven beschreven mascaradrama te herhalen!).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *